Fialovi hrozí další hnůj. A ví se, jak dopadl „sypač“ prvního

13.03.2024 13:35 | Rozhovor

Hrozí premiérovi Petru Fialovi znovu hnůj před Úřadem vlády? „Příští čtvrtek bude další protest. Svolává ho opět Agrární komora a Zemědělský svaz a opět nikdo neví, kolika zemědělcům dojde trpělivost tentokrát,“ uvedl moravský zemědělec a bloger Daniel Sterzik, zvaný Vidlák. Spolupořadatel prvního pražského protestu „traktoristů“ dodává, že svými posledními výroky si premiér příliš nepomohl. A co první „sypač“ hnoje? „První sbírka na pokutu vynesla asi desetkrát tolik, než bude potřebovat, a právní zastoupení si bude moci vybírat z celé plejády osobností naší advokacie. Onen traktorista je bez nadsázky pro mnohé lidi hrdinou a rozhodně nebude zapomenut,“ sdělil Sterzik.

Fialovi hrozí další hnůj. A ví se, jak dopadl „sypač“ prvního
Foto: Hans Štembera
Popisek: Před úřadem vlády se konala demonstrace stovek nespokojených zemědělců. Někteří přijeli do Prahy na traktorech

Tak došlo k zásadnímu odhalení kolem „kauzy hnůj“. Za valník hnoje před Úřadem vlády může vaše sdružení My zemědělci, kde se v čele pohybujete vy (někdejší zaměstnanec Agrofertu) a Jandejsek (miliardář). Nikdo ale neví, kdo dal ke „hnoji“ rozkaz, protože vaše sdružení NIKDO NEŘÍDÍ. Tak to nám tedy vysvětlete!

No, to je přece jasné, že se v čele nemůže pohybovat obyčejný traktorista z Horní Dolní. To by se nejdřív muselo hledat, jestli třeba nebije ženu, nechlastá moc v hospodě a jestli třeba v roce 2015 nebyl na rybách v Rusku. V čele musí stát zlý miliardář Jandejsek, který tu naši liberální demokracii rozvrací už dlouho a samozřejmě já, který krade demonstrace. Petra Mazancová z učitelské platformy by mohla vyprávět. 

A tak je pro mainstreamové intervjuky jednodušší říkat, že rozkaz k vysypání hnoje vydal bloger Vidlák, než že by nějaký traktorista byl tak naštvaný na poměry, že k tomu žádný rozkaz nepotřeboval. Jen se potřeboval odhodlat. 

Hnutí, které nikdo neřídí, to je totiž pro naši vyspělou demokracii to nejhorší. Nemůžete za nikým poslat chlupatý, aby ho zabásli. A i když někoho odvedete v klepetech, hnutí bude stejně pokračovat dál. 

Na mém blogu včera vyšel text, kde jsem konstatoval, že kdo jde za pravdou, ten nepotřebuje šéfa. 

Někdo to ale „řídit“ musí, úplná „cochcárna“ to přece není. Nějak se musíte radit, sněmovat apod.

Víte, on nás všechny svolává henten grýndýl. A vláda. Ta nás žene do houfu a místo abychom teď vláčeli, smykovali a seli, tak trávíme čas na schůzích, abychom se radili, co dál. Pro naše setkávání udělal nejvíc ministr Výborný. Jeho nekompetentnost a arogance zařídily, že se nám vysloveně chce scházet.  

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Jaroslav Polanský

dezinformace

Co přesně je podle vás dezinformace? Nemyslíte, že by si to měl každý vyhodnotit sám? Myslíte, že pravda se pozná vždy na první pohled? Vždyť spousta věcí se prokáže až časem. To bylo třeba povyku, když byl někdo proti očkování proti covidu, protože lidi stejně neochrání a ejhle, za čas se ukázalo, ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Ač penzista, tak jsem taky přispěl na hrdinu dnešní doby..., Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré Diskuseruský medvěd , 13.03.2024 17:02:45
Musím se smát, když si vzpomenu, jaký jsem byl ťulpas v Listopadu 89, kdy jsem očekával, že budu podporovat naše vědce, sportovce, filosofy, umělce či šikovné řemeslníky. Uteklo pár let a mým hrdinou je chlápek, co po Praze sype hnůj... Nikdy bych tomu nevěřil...

|  20 |  0

Další články z rubriky

Atomová válka? Červené tlačítko a návrat do pravěku, varuje odborník

18:46 Atomová válka? Červené tlačítko a návrat do pravěku, varuje odborník

I lokální použití jaderných zbraní by bylo přelomem v celé civilizaci. Tisíce obětí a další miliony …